MENU
076 022 13 45

Rebecca

12349438_1231477076868933_1224620059_o

Hej där! Rebecca heter jag och kommer ursprungligen från Gävle. Är sedan hösten 2015 bosatt i Jönköping dit jag flyttade för att studera Grafisk design och webbutveckling på Tekniska Högskolan i Jönköping. Trots avslutade studier har jag blivit kvar i den småländska staden. och jobbar nu som Content Specialist & Marketing Coordinator på SAAS-bolaget Infobric Construction.

Jag är öppen för att ta frilansuppdrag inom foto, grafisk design, sociala medier, webb och copywriting. En del av det jag gjort tidigare visas upp på den här hemsidan. Ta gärna kontakt om du har behov av hjälp inom dessa områden. 

 

Utbildning

2015 tog jag en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Gävle. På kommunikatörsprogrammet jobbade vi  med bland annat pressmeddelanden, kampanjmaterial, kommunikationsplaner, projekt samt teorier och analyser. Jag fick med mig mycket både som kommunikatör och copywriter. Hösten 2015 påbörjade jag utbildningen Grafisk Design och webbutveckling, eller som den numera heter New Media Design. En utbildning jag kände kompletterade MKV-utbildningen väldigt bra och både utmanade och utvecklade mig inom bland annat grafisk design, webbutveckling, marknadsföring och sociala medier. Terminen vt17 innehöll ett examensarbete om marknadsföring i sociala medier i B2B branschen och en 9 veckor lång näringslivsförlagd praktik på reklambyrån Boggi Reklambyrå AB i Värnamo. Är du nyfiken på vilka kurser jag läst är du varmt välkommen att besöka min LinkedIn-profil!

Studentengagemang

Utöver studierna var jag mycket engagerad i det studiesociala. Dels genom ett stort studentdrivet projekt som heter Spring Inspiration där jag var med i det grafisk design-team som tog fram allt digitalt- och tryckt material under perioden september 2016 – april 2017.  Dels genom att vara med i den studiesociala kommittén HIKE som anordnar aktiviteter såsom resor, tävlingar och andra evenemang och är en av Jönköping Tekniska Högskolas fyra kommittéer. I HIKE var jag ansvarig för våra sociala medier, fotoansvarig samt en av fyra grafisk design-studenter som tog fram grafiskt material inför aktiviteter. Under terminerna skrev och fotade jag åt studenttidningen 036student. 036student ligger under jnytt.se som är Smålands största nyhetssajt med över 110 000 unika besökare i veckan. Min sista termin var jag även med som fotograf och en del i marknadsteamet i den studentdrivna föreningen Case Academy som anordnar Case-tävlingar och föreläsningar om entreprenörskap.

Jobb

Sommaren 2015 jobbade jag som digital redaktör på Sveriges Radio p4 Gävleborg. Som ansvarig för webben och sociala medier var mina arbetsuppgifter bland annat att hitta intressanta nyheter att skriva ihop och publicera på webb och sociala medier, hålla koll på övriga redaktionens publiceringar och, korrläsa m.m. Vi satsade även mycket digitalt på att få en yngre publik att hitta oss genom att publicera på Instagram från redaktionen och roligt material med foto/video på fält. Jag var även fotograf och fotade händelser och gäster till publiceringar.

December 2017 började jag arbeta på Jönköping Universitys marknadsavdelning som grafisk formgivare. Det var fantastiskt roligt att plötsligt vara på den andra sidan och få se hur högskolan jobbar med marknadsföring för att attrahera både svenska och internationella studenter, jobbar med att visa upp forskning, anordnar och marknadsför evenemang, sköter internkommunikation med mera. I min roll som grafisk formgivare var jag en av två på avdelningen som hade hand om att skapa grafiskt material, mycket print men min roll hade även stort fokus på digitalt. Jag fick även göra mycket fotouppdrag, alltifrån under evenemang till porträttfoton till interntidningen och den stora årliga programkatalogen.

Jag jobbar nu som Content Specialist & Marketing Coordinator på Infobric, ett innovativt SAAS-bolag riktat mot byggbranschen, som håller till på företagshotellet och startupcentret Science Park i Jönköping. Infobric finns för nuvarande i 4 länder (SE, NO, FI, UK). På företaget jobbar jag inom affärsområdet Construction där jag är ansvarig för att lägga upp content- och aktivitetsplan, ta fram kampanjkoncept, samordna och sätta upp lanseringsplaner och producera all content till sociala medier, webb och nyhetsbrev. Jag är även företagets fotograf och ansvarig för filmproduktion.

Övrigt

Vinnare av hackatonet Madhack 2018

Social media campaign manager för Näringslivsdagen 2018 i Gnosjöregionen (Stiftelsen Forum Finnveden) september-november 2018

Åtaganden

Medlem i den regionala styrelsen Ung Företagsamhet Jönköping

Medlem i styrgruppen UF Alumni Jönköping

Rådgivare åt UF-företag i Jönköping

Nätverk

Yrkesföreningen Sveriges Kommunikatörer

Kreativa nätverket Jane JKPG

Nätverket UF Alumni

 

För mer information om mig, besök gärna min LinkedIn-profil (och var inte rädd för att nätverka).