MENU
076 022 13 45

Rebecca

12349438_1231477076868933_1224620059_o

Hej där! Rebecca heter jag och kommer ursprungligen från Gävle. Är sedan hösten 2015 bosatt i Jönköping dit jag flyttade för att studera Grafisk design och webbutveckling på Tekniska Högskolan i Jönköping. Trots avslutade studier har jag blivit kvar i den småländska staden och jobbar som grafisk formgivare på Jönköping Universitys marknadsavdelning.

Utanför utbildning, studentengagemang och jobb har jag varit (och är) öppen för att ta frilansuppdrag inom foto, grafisk design, sociala medier, webb och copywriting. En del av det, blandat med skolprojekt, visas upp på den här hemsidan. Ta gärna kontakt om du har behov av hjälp inom dessa områden.

 

Utbildning

2015 tog jag en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Gävle. På kommunikatörsprogrammet jobbade vi  med bland annat pressmeddelanden, kampanjmaterial, kommunikationsplaner, projekt samt teorier och analyser. Jag fick med mig mycket både som kommunikatör och copywriter. Hösten 2015 påbörjade jag utbildningen Grafisk Design och webbutveckling, eller som den numera heter New Media Design. En utbildning jag känt har kompletterat MKV-utbildningen väldigt bra och både utmanat och utvecklat mig inom bland annat grafisk design, webbutveckling, marknadsföring och sociala medier. Terminen vt17 innehöll ett examensarbete om marknadsföring i sociala medier i B2B branschen och en 9 veckor lång näringslivsförlagd praktik på reklambyrån Boggi Reklambyrå AB i Värnamo. Är du nyfiken på vilka kurser jag läst är du varmt välkommen att besöka min LinkedIn-profil!

Studentengagemang

Utöver studierna har jag varit mycket engagerad i det studiesociala. Dels genom ett stort studentdrivet projekt som heter Spring Inspiration där jag varit med i det grafisk design-team som tagit fram allt digitalt- och tryckt material under perioden september 2016 – april 2017.  Dels genom att vara med i den studiesociala kommittén HIKE som anordnar aktiviteter såsom resor, tävlingar och andra evenemang och är en av Jönköping Tekniska Högskolas fyra kommittéer. I HIKE har jag varit ansvarig för våra sociala medier, fotoansvarig samt en av fyra grafisk design-studenter som tagit fram grafiskt material inför aktiviteter. Under terminerna har jag skrivit och fotat åt studenttidningen 036student. 036student ligger under jnytt.se som är Smålands största nyhetssajt med över 110 000 unika besökare i veckan. Min sista termin var jag även med som fotograf och en del i marknadsteamet i den studentdrivna föreningen Case Academy som anordnar Case-tävlingar och föreläsningar om entreprenörskap.

Nuvarande åtaganden

Medlem i den regionala styrelsen Ung Företagsamhet Jönköping.

Medlem i styrgruppen UF Alumni Jönköping.

Rådgivare åt UF-företag i Jönköping.

Innehar medlemskap i:

Yrkesföreningen Sveriges Kommunikatörer.

Kreativa nätverket Jane JKPG.

Nätverket UF Alumni.

 

För mer information om mig, besök gärna min LinkedIn-profil (och var inte rädd för att nätverka).